VEDLIGEHOLD

Sådan holder du dit Bonzini bordfodboldbord i den bedste stand længst muligt

Bonzini er de mest holdbare fodboldborde på markedet og kræver kun lidt vedligeholdelse. Stængerne skal smøres og spillepladen holdes ren. Vi arbejder i øjeblikket på at få taget nogen billeder, der kan illustrere de forskellige procedurer.

Smøring

Træk alle stængerne så langt ud som da kan komme. Tør derefter inderstængerne af med en tør og sugende klud eller papir. Smør inderstængerne med syrefri olie (det du også ville bruge til din cykel eller symaskine). Skub nu yderstængerne forsigtigt i bund og fjern overskydende olie. Det kan godt betale sig at rulle lidt med stængerne så olien fordeler sig bedre. Hvis du vil have stængerne meget glatte og friktionsløse, kan du også smøre yderstængerne. Det gøres ved at komme lidt olie på yderstangen 15 cm fra håndtaget ,og så skubbe olien ind der hvor stangen går gennem bordet. Her ruller man lige med stangen og så burde de være super glatte.

Husk at lægge en klud under stænger når du smører – olie på spillepladen er ikke optimalt.

Den store tur

Hvis man ønsker at det, kan man give stængerne den store tur. Det kan være med til at holde stængerne optimale i endnu længere tid. Det er ikke nødvendigt, men kan være godt at gøre med et års tids mellemrum. Skru den fitting der sidder på ydersiden af bordet af (lad den bare hænge på stangen) og skub så indmaden ind på stangen. Skru nu de tre skruer der holder inderstangen på plads af. Nu kan man løsne inderstangen og få den helt ud. Tør den grundigt af og kom ny olie på, helt fra enden og ud mod beslaget. Kom nu stangen forsigtigt ind igen og prøv at få mest mulig olie med ind. Rens fittingen der går igennem bordet Skru nu inderstangen på igen og saml resten. Nu er stangen i orden i lang tid.

Spillepladen

Spillepladen består af et linoleumslignende materiale. Når den er snavset, så tør den af med en opvredet klud uden rengøringsmiddel. Dette er for at forhindre at pladen affedtes, hver gang man rengør den. Ind i mellem kan man vaske den af i en tynd sulfoopløsning, som løsner det meste fedt.

Kabinettet

Kabinettet og benene er lakeret og kan derfor vaskes af med almindelige rengøringsmidler.

Målene

Målene er lavet af aluminium og tællerne af plastic. Du kan sagtens bruge almindelige rengøringsmidler på disse.

At skifte en hel stang

Først skal du checke om der sidder en skrue i håndtaget. Gør der det, så skru den ud (gevindet er modsat af normalen). Skru herefter håndtaget af. Anvend en umbraconøgle til at løsne spillerne på stangen. Løsn fittingen der hvor stangen går gennem bordet. Skru nu inderstangens skruer ud. Nu kan du tage hele stangen af og fjerne spillerne. Du skal også gemme den plasticring og gummidæmper der sidder på yderstangen. Sæt nu spillere og dæmpere på den nye stang. Når du har skruet stængerne fast i bordet og fittingen igen er sat på, så skal du til det svære – at få spillerne til at sidde rigtig. Den letteste måde er ved at måle på den tilsvarende stang på modsatte side. Sæt først den ene spiller helt fast og brug den til at måle ud fra. Husk at spillerne også skal sidde lige i forhold til hinanden.

KONTAKT OS I DAG
FOR AT HØRE MERE OM JERES MULIGHEDER